W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pasta z suszonych pomidorów

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Przystawka

Pasta z suszonych pomidorów

Bardzo smaczna pasta, doskonała po prostu do chleba. Możemy też nadziać nią małe ptysie lub kruche słone babeczki - ozdabiamy paseczkiem suszonego pomidorka i listkiem bazylii.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: szklanka

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 20 połówek suszonych pomidorów
  • zÄ…bek czosnku
  • 2 kulki mozarelli di buffala
  • 80 g miÄ™kkiego masÅ‚a

Pasta z suszonych pomidorów - Opis przyrządzania:

Pomidory odsączamy z oleju i kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek obieramy. Mozarellę odsączamy i kroimy w kawałki. Pomidory, czosnek, mozarellę i masło wkładamy do malaksera lub blendera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastą smarujemy grzanki, kawałki świeżej bułki lub nakładamy do małych słonych foremek.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Pasta z suszonych pomidorów: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Pasta z suszonych pomidorów przepisy:

  • Zupa-krem z pieczonych pomidorów Zupa-krem z pieczonych pomidorów
    Pomidorami trzeba się nasycić, póki jeszcze są - dojrzałe, gruntowe pomidory biją na głowę wszystko, co wrzesień ma nam do zaoferowania. W tym przepisie pieczemy najpierw pomidory (z dodatkami) w piecu, a potem miksujemy na gładką zupę. *!*1781*!* będą tu bardzo odpowiednim dodatkiem.
  • Tofu smażone z pomidorami
    No, cóż - tofu nie słynie z głębi smaku, prawda? Ale jest świetnym źródłem białka i nie ma cholesterolu, jeśli więc ktoś nie chce jeść mięsa (chwilowo lub długotrwale), jest to całkiem niezły element posiłku. Trzeba tylko trochę mu pomóc, a może ukazać się w całkiem nowej postaci...
  • SardyÅ„skie penne SardyÅ„skie penne
    Solidna zimowa pasta, przyprawiona koprem włoskim. Bardzo smaczna.
  • Penne z pomidorami i Taleggio
    Wspaniała letnia pasta, w której główną rolę odgrywają pomidory - muszą zatem być naprawdę pierwszej jakości i nie ma co oszukiwać się szklarniowymi...
  • Szpinakowy Å›limak z serem ricotta Szpinakowy Å›limak z serem ricotta
    Bardzo ładne greckie ciasto ze szpinakiem - rulony ciasta filo zwinięte w kształt ślimaka podobają się nawet dzieciom!




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: