W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Mąka ze spulchniaczem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przepis podstawowy

Mąka ze spulchniaczem

Mąka ze spulchniaczem przydaje się przy rozmaitych wypiekach o rodowodzie anglosaskim.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: około 1 kg

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1 kg mąki
  • 8 łyżeczek proszku do pieczenia

Mąka ze spulchniaczem - Opis przyrządzania:

Mąkę kilka razy przesiewamy z proszkiem do pieczenia - chodzi o to, żeby proszek dokładnie się z mąką wymieszał. Przechowujemy w suchym miejscu.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Mąka ze spulchniaczem: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Mąka ze spulchniaczem przepisy:

  • Beurre manie
    Klasyczny sposób na zagęszczanie sosów do pożądanej konsystencji.
  • Scones - angielskie bułeczki
    Podstawa słynnej "piątej po południu" w Wielkiej Brytanii - małe ciepłe bułeczki, smarowane masłem (lub gęstą śmietaną z Devon, zwaną "clotted cream") i dżemem truskawkowym. Zjadamy wszystkie od razu, gdyż nazajutrz nie są już tak smaczne.
  • Zacierka
    Pyszne małe kluseczki o jędrnej konsystencji. Gotujemy je w zupie lub mleku. Uwaga! dzieci zazwyczaj bardzo je lubią.
  • Ciasto ze świeżym ananasem
    Proste ucierane ciasto, bardzo odpowiednie na podwieczorek lub deser po rodzinnym obiedzie.
  • Rumiana zasmażka
    Zasmażka do zagęszczania ciemnych sosów




Podziel się linkiem:


Komentarze: