Napój-deser dla wielbicieli kawy białej i słodkiej. A takich jest całkiem sporo...
Kraj pochodzenia: WÅ‚ochy
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kawa bardzo mrożona - Opis przyrządzania:
Espresso studzimy i mieszamy z mlekiem skondensowanym. Dolewamy połowę śmietanki. Przelewamy napój do wysokich szklanek i wstawiamy do zamrażalnika na 4 godziny. Wyjmujemy szklanki kwadrans przed podaniem, zaś tuż przed podaniem ubijamy resztę śmietanki. Każda porcję ozdabiamy kleksem bitej śmietany i posypujemy (artystycznie) mieloną kawą.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Kawa bardzo mrożona: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | KwiecieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |